• Corona maatregelen bij FC Pretoria Rotterdam 

  Helaas is het Coronavirus niet verdwenen en hebben we nog steeds te maken met allerlei maatregelen. 

  Ook onze club ontkomt er niet aan om de RIVM regels en adviezen rondom het Coronavirus uit te voeren. Geen makkelijke opgaves, want hoe houden we het veilig voor de gezondheid van onze leden, vrijwilligers en bezoekers.

  We rekenen dan ook op jullie medewerking, begrip en flexibiliteit! 

  Voor onze club gelden vanaf 1 september dan ook de volgende regels: 

  Algemeen: 

  Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen! Heeft een inwonend gezinslid koorts of klachten, blijf thuis en laat je testen! Ben je in contact geweest met iemand die positief is getest op Corona, blijf thuis en laat je testen! Indien je als trainer/leider/coördinator/aanvoerder twijfelt aan de gezondheid van een speler of teamlid, maak dit dan bespreekbaar. 

  Heb je je laten testen? Blijf dan thuis totdat de uitslag bekend is. 

  Ben je positief getest op Corona en ben je op de club geweest, licht dan het bestuur in, zodat we samen met de GGD maatregelen kunnen nemen om verdere besmetting binnen de club te voorkomen. 

  Desinfecteer je handen als je aankomt op de club. Op verschillende punten in het gebouw hangt desinfectie middel, gebruik het alsjeblieft! 

  Houd ten alle tijden 1,5 meter afstand tot andere volwassenen uit andere huishoudens, als je niet aan het voetballen bent op het veld. Kinderen onder de 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Kinderen tot 12 jaar, hoeven geen afstand te houden tot volwassenen. Kinderen tussen de 13 en 18 jaar houden wel afstand tot volwassenen. 

  Schud geen handen, maar geef elkaar een boks, een elleboog of voetje. 

  De toiletten zijn beschikbaar. Er mogen maximaal 2 personen tegelijk gebruik maken van de toiletruimte. 

  Nies en hoest in je arm, gebruik papieren zakdoekjes. 

  Vermijd drukte. 

  Volg ten alle tijden de instructies van de vrijwilligers op.

   Wees lief voor elkaar, geef elkaar de ruimte en spreek elkaar vriendelijk aan op de regels als je ziet dat iemand zich er niet aan   houdt. 

  Kantine : 

  In onze kantine mogen maximaal 35 personen aanwezig zijn, allemaal zittend op een stoel of barkruk aan een tafel. Aan de bar hebben we een bestelplek en afhaalplek  gemaakt. Zorg dat een speler van je team de bestelling plaatst, blijf niet staan of hangen bij de bar. Zorg ook voor de veiligheid en gezondheid van onze kantine vrijwilligers!

  Betaal zoveel mogelijk per pin .

  Bij de entree van de kantine word je verzocht contactgegevens achter te laten, zodat wij in het geval van een besmetting, snel contact met je op kunnen nemen..

  Voor de aanwezigheidsregistratie en gezondheidscheck is bij de ingang van de kantiel een QR code geplakt, waarmee je jouw contact gegevens aan Pretoria doorgeeft. Als je een groen vinkje hebt ontvangen op je telefoon, kun je dit laten zien aan de kantine medewerkers en je bestelling plaatsen! 

  Gebruik kleedkamers (zowel op trainingsdagen als op wedstrijddagen): 

  Voor elk senioren team  is 1 kleedkamer beschikbaar, waar maximaal 8 personen tegelijk inaanwezig mogen zijn. Per kleedkamer kunnen maximaal 2 personen tegelijk douchen. Ook hier houd je 1,5meter afstand tot elkaar in de kleedkamers 

  Er mag geen drank mee de kleedkamers in. 

  Publiek geen toegang tot de kleedruimtes. 

  Kom omgekleed naar de club, laat waardevolle spullen thuis. En ga na de wedstrijd in je sportkleding weer naar huis om te douchen. 

  Wedstrijdbesprekingen etc. vinden plaats op het veld of elders en niet in de kleedkamer. 

  Er wordt in de rust geen thee/koffie uitgegeven. Neem zelf een eigen bidon mee en gebruik die

  tijdens de wedstrijd en de rust om te drinken. 

  Verlaat de kleedkamers zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijd. 

  Vanzelfsprekend laat je de kleedkamer na gebruik schoon en opgeruimd achter. Tussendoor is er geen mogelijkheid dat de kleedkamer extra wordt schoongemaakt door de club.

  De trainer/leider/coördinator/aanvoerder van het elftal is verantwoordelijk voor de handhaving van de regels in de kleedkamers. 

  Wedstrijden: 

  Op het veld, tijdens het sporten gelden geen regels voor het afstand houden. Houd het fysieke contact wel spel gerelateerd en voorkom geforceerd stemgebruik. Beperk het aantal mensen in de dug-out.

  Voor uitwedstrijden adviseren wij iedereen om zelf naar de locatie te gaan. Indien er wordt gekozen om met elkaar mee te rijden, dan adviseert het RIVM om een mondkapje te dragen.

   Voor de trainers/leiders/aanvoerders, maar ook voor de spelers ; kijk voorafgaand aan de uitwedstrijden op de site van de tegenstander en zorg dat je de informatie hebt over

  welke maatregelen de andere club heeft op het gebied van kleedkamer gebruik en gebruik accommodaties. 

  Help de tegenstander op ons park ook om zich aan de regels te houden. 

  De trainer/leider/aanvoerder van het elftal is verantwoordelijk voor de handhaving van de

  regels tijdens en rondom de wedstrijden op de locaties en de club. 

  Deze regels gelden zolang als nodig is, indien de overheid of het RIVM dit aangeeft zullen wij meedoen in versoepeling of verzwaring van de regels.

  Als bestuur van FC Pretoria vragen wij jullie met klem om deze regels op te volgen, alleen samen en door de regels te hanteren voorkomen we problemen op de club! 

  Heb je vragen, of is er iets onduidelijk? Laat het ons dan weten via email of spreek een bestuurslid aan in de kantine!

  Alvast bedankt, namens alle vrijwilligers die samen met jullie, ondanks het Coronavirus, met veel plezier een leuk en sportief voetbal seizoen gaan beleven. 

  Namens het bestuur van FC Pretoria